GAZETA
e Stubllës

Gazetë e përkohshme për kulturë, (in)formim, argëtim

Boton: shtëpia botuese „STUBLLA“

Stubëll e Epërme (komuna e Vitisë) Viti I Numer 1 (1), 2000 Çmimi 2 Dm
Adresa e redaksise Përmbajtja:
Fjala e Redaksise Të dashur lexues (fjala e redaksisë), Albert Ramaj 3
Letra e Don Dedes derguar familjes vet Letër e Don Dedë Ramaj dërguar familjes së vet nga burgu i Nishit 4
Pershendetja Ipeshkvit me rast te krezmimit ne Vjene Përshëndetje ipeshkvit Imzot Mark Sopi me rastin e krezmimit në Vjenë 5
Stublla dhe problemet ne shoqerine e saj Stublla dhe problemet në shoqërinë e saj, Zef Ahmeti 6
Te rinjet dhe prinderit e tyre Të rinjët dhe prindërit e tyre, , Mihaly Szentmartoni 9
Dokumetationi arkivore per Stubllen ne arkivet e Austrise Dokumentacione arkivore për Stubllën në arkivet e Austrisë, Albert Ramaj 13
Shteti por Kombi?

Shteti apor Kombi?, Dr. Phil. Krist Maloki

17
Rrethanat ne Shqiperi Rrethanat në Shqipëri, Lovro Mihacevic 21
Das ist Kaese Das ist Käse, Bekim Tomaj 24
Te perkujdesesh Të përkujdesesh, Phil Bosmans 26
Kendi poetik Këndi poetik, Engjëll Koliqi, Ndue Nikolla, Vitore Stefa-Leka, Marie D. Nikolla 28
Nga vendi i ngjarjes Dhuratë e madhe nga Austria për KF Stublla, Kolë Gj. Gjergji 30
Nga vendi i ngjarjes Një pasdite në Stubëll me futbollistë italianë, Sarë Gjergji 30
Nga vendi i mgjarjes Krenaria e Stubllës - Rinia para dyerve dhe sukseseve të mëdha, Engjëll Koliqi 31
Nga vendi i ngjarjes

Stublla krenare - lidh miqësi e marrëdhënie të reja mes sportistëve kosovarë dhe atyre botërorë, Ilirjana Koliqi

31
Dhjet barcoleta karadakce Dhjetë barcoleta karadakçe, Engjëll Koliq 31
Paralajmrim: Në numrin e ardhshëm do të botojmë në origjinal anglisht dhe përkthimin në shqip kapitullin e 4 ( faqe 86-105 mbi martirët e Stubllës) të librit „Religion and the Politics of identity in Kosovo“ i autorit Ger Duijzings

PËR SHUMË MOT KËRSHËNDELLAT

DHE URIME VITI I RI 2001

nua  & vilson ramaj - webdesign
webmaster